خانه نظریه های جهانی علوم انسانی

نظریه جامعه مدنی هگل

مطالعه بیشتر...هگل اجتماع انساني را به دو نوع تقسيم مي‌كند و يكي از آنها را «اجتماع مكانيكي» يا (Gesellschaft) و ديگري را "ارگانيكي" يا (Geminschaft) مي‌نامد. تفاوت عمده و اصلي بين اين دو نوع اجتماع را در اين مي‌داند كه همبستگي در نوع اول بر محور منافع فردي مي‌چرخد در حالي‌كه پيوستگي و تعامل در نوع دوم بر اساس يك سلسله ارزش‌هاي مشترك به‌وجود مي‌آيد و دوام پيدا مي‌كند. هگل در ادامه مي‌افزايد كه جامعه مدني مجموعه‌اي از اجتماعات مكانيكي و مبتني بر منافع فردي را شامل مي‌شود. وي زندگي اخلاقي را به سه مرحله تقسيم‌بندي مي‌نمايد كه از محيط خانواده شروع مي‌شود و به دولت عقلاني و آرماني ختم مي‌گردد و جامعه مدني مرحله‌اي است كه در بين دو مرحله فوق قرار مي‌گيرد.

مطالعه بیشتر...

نظریه پایان تاریخ فوکویاما

مطالعه بیشتر...طی سال‌های اخیر در سراسر جهان یک اجماع درباره مشروعیت لیبرال دموکراسی به عنوان یک سیستم حکومتی به وجود آمده است. علت این امر آن است که لیبرال دموکراسی، ایدئولوژی‌های رقیب نظیر سلطنتی، فاشیسم و اخیراً کمونیسم را شکست داده است. فوکویاما تاریخ را یک فرآیند واحد، منسجم و تکاملی می بیند و یادآور می شود که مارکس و هگل هر دو معتقد بودند که تکامل جوامع بشری بی نهایت نیست. هنگامی که بشر به شکلی از جامعه برسد که عمیق ترین و بنیادی ترین آرزوهایش را سیراب کند، تاریخ باید پایان پذیرد.

مطالعه بیشتر...

نظریه گفتگوی تمدن‌ها

مطالعه بیشتر...این نظریه در فرم کنونی اولین ‌بار توسط محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران، مطرح شد. او در اصل ایده گفتوگو میان تمدن‌ها را به عنوان واکنشی به نظریه جنگ تمدن‌های ساموئل هانتینگتون مطرح ساخت. عبارت گفتگوی تمدن‌ها بعد از اینکه سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای سال ۲۰۰۱ را سال گفتگوی تمدن‌ها نام نهاد مشهور شد.

نظريه گفتگو مبتني بر برابري (گفتگو از موضع برابر) مي باشد در حالي كه نظريه رقيب، مبتني بر تبعيض و نابرابري. بر اساس نظريه گفتگو، تنوع فرهنگي، زمينه سازي همكاري مي باشد كه همين امر زمينه ساز دوستي و همبسگي ميان گروههاي متعدد مي باشد و راهي براي تجميع گروههاي متكثر در يك واحد است در حالي كه در نظريه رقيب تنوع فرهنگي و تمدني علت و باني تصادم و نزاع تلقي مي شود كه اين مسئله موجب، دشمني و سلطه و جنگ مي شود. در گفتگو به زمينه هاي مشترك نظر مي شود و مستلزم تحمل و مشاوره مي باشد در حالي كه در نظريه رقيب تاكيد بر خطوط تمايز، مستلزم خشونت  و تهديد است.

مطالعه بیشتر...

نظریه برخورد تمدن‌ها

 

مطالعه بیشتر...در این نظریه هانتینگتون به جهان غرب هشدار داده‌است، که در قرن آینده رویا‌رویی و برخورد جدی بین تمدنهای گوناگون و از آن جمله برخورد تمدنهای غرب با اتحاد تمدنهای اسلامی و کنفوسیوسی حتمی است. ساموئل هانتینگتون، آخرین مرحله تکامل درگیریهای عصر جدید را تحت عنوان برخورد تمدنها یاد می کند. 

مطالعه بیشتر...

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 46 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!