Developed in conjunction with Ext-Joom.com

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و فلاسفه این بود كه "زمان" پدیده‌ای است یك بعدی. همانند یك خط از گذشته تا آینده امتداد دارد. بر این...
نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و فلاسفه این بود كه "زمان" پدیده‌ای است یك بعدی. همانند یك خط از گذشته تا آینده امتداد دارد. بر این...
چرا-مادرتان-شما-را-به-نام-برادرتان-صدا-می-زند؟
دفعه ی بعدی که مادرتان شما را به نام برادرتان صدا زد! ، (یا حتی به نام سگ خانگی تان)، دلخور نشوید- یک پژوهش نشان می دهد که او احتمالاً این کار را به این...
نسخه-شماره-دو-نشریه-تئوریا
              oتئوری گایا oفرضیه پان اسپرمیا oهشدار جهانی oگرم شدن زمین و پیامدهای آن oچرخه ققنوس وار...

الوین تافلر

alvintofflerالوین تافلر در سال 1928 متولد شد. اگرچه تافلر همیشه در سفر بوده است اما تجربه کاری و تحصیلات خود را در ایالات متحده آمریکا به اتمام رسانده است. او درجات تحصیلی افتخاری نیز کسب کرده و سالها در دانشگاههای کورنل اشتغال داشته است.

تافلر در سال 1965 اولین مقاله خود را در مورد " کوبه آینده" در مجله افق نوشت در سال 1970 به عنوان مشاور در شرکت ای.تی.تی کار می کرد. در همین سال کتاب " کوبه آینده" را به چاپ رساند. تافلر کتاب بعدی خود را در سال 1980 به نام "موج سوم" چاپ کرد. چاپ کتاب دیگر تافلر به نام " انتقال قدرت" در سال 1990 بود و کتاب مشهور او به نام جنگ و ضد جنگ در سال 1993 به پایان رسید. تافلر از سال 1996 انجمن تافلر را تاسیس کرد.
تافلر در مطالعات و نوشته ها و مقالات خود به هیچ وجه از واژه های " روند" و " پیش بینی" استفاده نمی کند. او اعتقاد دارد هیچ کس آینده را نمی تواند با قطعیت پیش بینی کند. وی معتقد به دگرگونی و تغییر است و می گوید باید تغییرات را شناخت و درک کرد. این دگرگونیها از دانش، علوم، فناوریها و هنر به وجود می آیند و با استفاده از فرا روشهای تجزیه و تحلیل با اثرات این دگرگونیها می توان آشنا شد.

ارکان اندیشه تافلر:
اگرچه تافلر تعداد زیادی کتاب نوشته است و مقالات بی شماری را تهیه کرده اما شهرت او در سه عنوان کتابهای زیر است:
1-    کوبه [شوک] آینده چاپ سال 1970
2-    موج سوم چاپ سال 1980
3-    انتقال قدرت چاپ سال 1990
وی معتقد است تفکرهای قدیمی، فرمولهای گذشته، ایدئولوژیهای متعصبانه هرچقدر هم که مفید باشند با حقایق منطبق نیستند.
تافلر اعتقاد دارد دخدادها و امواج در هر جامعه ی متناوب است. کشورهای پیشرفته در میان امواج و رخدادهای آینده قرار دارند در حالی که کشورهای در حال توسعه در رخداد امواج قبلی سیر می کنند، اما به هر حال این تغییرات به وقوع می پیوندند:
1.کتاب موج سوم تافلر بر ایده و تفکر " مشتری گرایی" در رویارویی تفکر " توده گرایی" در ساخت و تولید است. موج سوم در حالی نوشته شد که میلیون ها گونه تولید به بازار عرضه شده بود و ایده " گونه گرایی" تولید سیاست اصلی سازنده ها و کارخانجات بود. در حالی که  در کتاب موج سوم" مشتری گرایی" و احترام به مشتری اصل است.
2.بر پایه نظریات تافلر روابط کاری تغییر یافته است زیرا پیشرفت های الکترونیکی در ماهیت انجام کار و وظایف تاثیر گذارده است. بنابراین روانشناسی  و جامعه شناسی کار نیز تغییر می یابد. در کتاب موج سوم  به بازساختاری  و یاز سازمانی برای حل مشکلات و مسائل و کشمکشهای روابط انسانی در سازمان که در نتیجه دغدغه مدیران عالی سلسله مراتب ساختار سازمانی، تبعیضات نژادی و جنسی و مذهبی نخواهد بود، بلکه سازش با فناوریهای پیشرفته اطلاعات و ارتباطات است.
3.بازتعریف وظایف سازمانی در پنج سازنده زیر قطعی است.
-    تغییر در محیط کاری و بررسی تاثیرات فعالیتهای سازمان در محیط زیست؛
-    تاثیر سازمان و تغییرات ان در عوام لپیرامونی مانند دانشگاهها، مدارس و گروههای حرفه ای؛
-    بررسی تاثیر اطلاعات و نقش آن در تصمیم گیری های مدیران؛
-    تغییر در وظایف و استراتژی های اجرایی دولتها و سازمان های دولتی؛
-    تغییر در سازنده های روانی،اخلاقی، ارزشهای سازمان در ارتباط با خواسته های جامعه.
در نتیجه سازمان های آینده متاثر از سازنده های اکولوژیکی و پیرامونی، اخلاقی، سیاسی، مذهبی، و اجتماعی هستند.
هر سه کتاب تافلر دارای موضوعهای مستقل هستند اما یک تفکر و اندیشه را ارائه می دهند" دگرگونی و تغییر" آنچه که تافلر در سه کتاب خود بحث کرده است در کتاب انتقال قدرت انعکاس دارد. چکیده مطالب او این است که اثرات،تغییرات و دگرگونی ها بر جامعه چیست؟ در کتاب کوبه آینده روند تغییرات بر افراد و سازمانها گفتگو شده است. در کتاب موج سوم جهت تغییرات و اثرات آن بحث شده و در کتاب انتقال قدرت چگونگی کنترل و نظارت بر تغییرات موضوع بحث است. نگاه تافلر مثبت است و معتقد است تغییرات با هرج و مرج متفاوت است. باید دگرگونی ها را فهمید و در استراتژی ها و راهبردهای خود منعکس کرد، آن وقت است که از صدمات آن در امانیم.


 

(منبع: اندیشمندان مدیریت، هوشنگ مؤمنی، تهران: ستاره سپهر، 1384)

 

oگروه موضوعی ← علوم انسانی
oنظریه های ارایه شده ← نظریه موج سوم
oتاریخ (ارایه نظریه یا بازه زندگی) ← 1928- تا کنون

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!