شانون در سال 1948 میلادی با انتشار مقاله ای تحت عنوان "نظریه ریاضی ارتباطات" عملاً پایه های نظریه ای موسوم به "نظریه اطلاعات" را بنا نهاد. این نظریه كه شاخه ای از ریاضیات كاربردی محسوب می شود به موضوع چگونگی كمّی كردن داده ها می پردازد و بدین ترتیب دانشمندان را قادر می سازد تا ظرفیت سیستم های مختلف برای ذخیره سازی، انتقال و پردازش داده ها را محاسبه كنند. علاوه بر این، نظریه اطلاعات به موضوع مهم چگونگی فشرده سازی اطلاعات نیز می پردازد به گونه ای كه بتوان حداكثر میزان داده ها را با حداقل خطا ذخیره سازی و مخابره كرد.
در نظریه اطلاعات، مقدار اطلاعات را بر اساس مقدار میانگین بیت های اطلاعاتی مورد نیاز (جهت ذخیره سازی یا انتقال) بیان می كنند. جالب است بدانید كه واژه "بیت" به عنوان واحد اطلاعات برای نخستین بار توسط خود شانون مورد استفاده قرار گرفت، واژه ای كه هم اكنون در كل جهان فراگیر شده است.
نظریه اطلاعات عملاً شاخه های متعددی از علوم مختلف را- از ریاضیات و علوم رایانه گرفته تا زیست شناسی عصبی، زبان شناسی و حتی اخترفیزیك و فیزیك سیاهچاله ها - تحت تأثیر قرار داد. گذشته از همه اینها، "نظریه اطلاعات" كاربردهای مهمی هم در موضوع رمزنگاری و رمزگشایی، بازیابی اطلاعات و حذف خطاها دارد.
o گروه موضوعی ← علوم پایه
o نظریه پرداز ← کلود شانون
o تاریخ ارایه ← 1948
ما 10 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم