خانه نظریه های جهانی علوم باطنی کينه سيولوژی

کينه سيولوژی

kinesiology1کینه سیولوژی یا مطالعه و بررسی مکانیزم حرکات بدن و بالاخص ماهیچه‌ ها یکی از روش‌های درمانی است که برای درمان بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد. اصل این روش مربوط به دهه 1950 در آمریکاست.

شخصی به‌نام «جورج گودهارت» و همکارانش قصد داشتند رابطه حرکات فیزیکی بدن را با عبور جریان انرژی از بدن بررسی کنند. در طی تحقیقات متوجه شدند زمانی که درمانگر با دستان خود قسمت‌ هایی از بدن بیمار را لمس می‌ کند، تغییرات قابل توجهی روی تعادل بدن بیمار ایجاد می ‌شود. با کمی بررسی بیشتر متوجه شدند ماهیچه‌ های بدن در مقابل برخی پیام‌ ها واکنش نشان داده و می ‌توان از فیدبک انرژیک ماهیچه‌ ها برای تشخیص برخی بیماری ‌ها استفاده نمود؛ آنها نام این تست را تست ماهیچه ‌ای یا تست انرژیك گذاشتند. بعدها روش‌ های دیگری در کنار این روش مطرح شد؛ یكی از این روش ‌ها کینه سیولوژی است كه خود به یکی از این روش‌های درمانی تبدیل شده است.  
هر چه که تجربه می‌ کنیم و به ‌طور كلی تاریخچه حضور ما در این دنیا در جایی ثبت می ‌شود. کینه سولوژیست ‌ها اعتقاد دارند ماهیچه ‌ها به ‌عنوان بخشی از سیستم عصبی ما و در اصل به عنوان شبکه ارتباطی بدن، این تجارب را در خود نگه می‌ دارند. سیستم کنترلی حرکتی ماهیچه ‌ها از ضمیر ناخودآگاه فرمان می ‌گیرد. ما راه می ‌رویم، می‌ دویم و . . . کلیه فرمان‌ ها از ضمیر ناخودآگاه است. در تست ماهیچه ‌ای درمانگر راهی برای برقراری ارتباط با ضمیر ناخودآگاه باز می ‌کند. او از طریق پرسش سئوالاتی سعی می ‌کند کلید مشکل را پیدا کند .  
در کینه سیولوژی بدن را از نظر ساختاری، شیمیایی و ذهنی مورد توجه قرار می‌ دهند. اگر سه ضلع این مثلث یعنی ذهن، ساختار فیزیکی بدن و ترکیبات شیمیایی بدن در حالت تعادل با یکدیگر باشند بدن شخص در سلامتی خواهد بود ولی اگر بین این سه ناهماهنگی ایجاد شود شخص بیمار خواهد شد. مثلا یک عدم تعادل در ترکیبات شیمیایی بدن ممکن است منجر به بروز علایم بیماری ذهنی شود .
در این روش ابتدا درمانگر سئوالاتی کلیدی برای تشخیص بیماری از بیمار می ‌پرسد تا متوجه شود بیماری مربوط به کدام یک از حوزه‌ های ساختاری، ذهنی یا شیمیایی بدن است. گاه ممکن است بیماری تلفیقی از این سه حوزه هم باشد. گویی پزشک و بیمار با هم وارد سفر کشف بیماری می ‌شوند .

در این سفر، روند حرکت برای هر فرد با دیگری متفاوت است. درمانگر در روند معاینه کلی بیمار، مثل گرفتن فشار خون ( كه در سه حالت نشسته، ایستاده و خوابیده گرفته می ‌شود و اگر به سه عدد مختلف رسید یکی از علامات عدم تعادل و ناهماهنگی محسوب می‌ شود)، ضربان قلب، عکس العمل با ضربه زدن به سر زانو، وضعیت پوست، ضمن این ‌که سئوالاتی از بیمار می پرسد، ماهیچه‌ های او را مورد بررسی قرار می ‌دهد و در نهایت وارد برنامه کینه سیولوژی می ‌شود .
درمانگری کینه سیولوژی دو قسمت دارد یکی تشخیص نقطه یا نقاط ناهماهنگ بدن که دچار عدم تعادل شده و یکی ارائه روش ‌هایی برای بازگرداندن تعادل به آن نقطه یا نقاط .
خانم 30 ساله‌ ای دچار استرس شدیدی شده بود. دکتر سئوالات کلیدی را از خانم می ‌پرسید. او دچار سوء تغذیه هم شده بود. پس از بررسی بیشتر درمانگر متوجه شد این خانم در زمان نوزادی ‌اش همیشه از اینكه در آغوش افراد غریبه باشد احساس ناامنی می ‌کرده و تشخیص داد تنش ‌های فعلی وی ناشی از ارتباط ماهیچه‌ های بدنش در نوزادی با افراد غریبه است. او برای درمان وی پیشنهاد کرد تا این خانم در هر فرصتی که بدست می ‌آورد با خود زمزمه کند و آواز بخواند تا ارتعاشات درونی و بیرونی ‌اش به‌گونه‌ ای هماهنگ شود.
گزارشات در مورد این نوع درمانگری كم نیستند اما اینكه تا چه حد این روش درمانی موفق بوده یا نه، آمار درستی در دست نیست ولی همین قدر می ‌دانیم که این روش در حال بسط و گسترش است و شاخه‌ ها و زیرشاخه‌ های مختلفی هم دارد که در همه آنها نقطه تمرکز فعالیت و عملکرد ماهیچه ‌هاست.
پس مراقب ماهیچه ‌های ‌مان باشیم چون طبق‌ نظر کینه سیولوژیست‌ ها ماهیچه ‌ها تمام اعمال و افکار و كلام ما را در خود ثبت و ضبط می‌ کنند.


 

oگروه موضوعی ← علوم باطنی
oنظریه پرداز ←  جورج گودهارت  
oتاریخ ارایه نظریه ← دهه  1950

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 49 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!