اروین در سال ۱۹۰۶ وارد دانشگاه وین شد و زیر دست استادش فردریچ هاسنوهری فیزیک آموخت و در سال ۱۹۱۰ با مدرک دکترا فارغ التحصیل شد. پس از آن او در جنگ جهانی اول به عنوان سرباز حضور داشت و پس از اتمام جنگ به وین بازگشت. در سال ۱۹۲۰ او به دانشگاه بنا دعوت شد و وینرا ترک کرد و در آنجا با دختری به نام آنمری برتال، دختر یک شیمیدان ازدواج کرد. در کریسمسسال ۱۹۲۱ او به وروتسلاو و سپس برای تدریس به دانشگاه زوریخ رفت.
در سال ۱۹۲۶ میلادی، شرودینگر بر مبنای رفتار دو گانهی الکترون (موجی و ذرهای) و با تاکید بر رفتار موجی الکترون، محدود کردن الکترون به یک مدار دایره شکل را درست ندانست و از حضور الکترون در یک محیط سه بعدی سخن گفت. شرودینگر پس از انجام محاسبات پیچیدهی ریاضی، به این نتیجه رسید که همانطور که برای پیدا کردن یک جسم در فضا به سه عدد (طول، عرض و ارتفاع) نیاز داریم، برای پیدا کردن اوربیتال یک اتم هم به ۳ عدد کوانتمی نیاز داریم. در واقع شرودینگر با معرفی یک تابع موج (معادله دیفرانسیل) و حل انتگرال سه گانه آن به نتایجی دست یافت که پایه و اساس مدل کوانتومی شد. شرودینگر سه عدد کوانتومی را از روی معادلات دیفرانسیل و حساب انتگرال پیچیدهای به دست آورد. البته عدد کوانتومی چهارم (عدد کوانتومی مغناطیسی اسپینی)، بعداً توسط دیگران به دست آمد.
او در سال 1933به همراه یل دیراک فیزیک دان انگلیسی به دلیل ایده مکانیک موج برندهجایزه نوبل در فیزیک شد. در سال 1935 به همراه آلبرت انیشتین نظریه گربه شرودینگررا ارایه داد. در سال ۱۹۳۶ او به سمت رییس دانشگاه گراتس اتریش درآمد.در سال ۱۹۳۸ به دلیل ورود نازی ها به اتریش او اتریش را ترک کرد. او در سال ۱۹۶۱ و پس از بازگشت به وین درگذشت.
oگروه موضوعی← علوم پایه
oنظریه های ارایه شده ← مکانیک کوانتوم - معادله کوانتومی - معادله شرودینگر
oتاریخ (ارایه نظریه یا بازه زندگی) ← 1887-1961
ما 28 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم