تله پاتی پدیده و قابلیتی است كه اكثر ما آن را تجربه كرده ایم. در حالی كه در خانه مشغول استراحت هستید، بدون دلیل خاصی به یاد یكی از دوستان قدیمی خود می افتید كه مدت هاست نه او را دیده اید و نه مطلبی درباره او شنیده اید.
چند دقیقه بعد زنگِ در خانه زده می شود و شما این دوست قدیمی را در آستانه در مشاهده می كنید... یا تلفن زنگ می زند، به محض این كه شما به تلفن نزدیك می شوید با اعتماد كامل احساس می كنید كه «می دانید» چه كسی قصد دارد با شما صحبت كند و یا با دوستی در بیرون از خانه مشغول قدم زدن هستید، به طور ناگهانی هر دوی شما هم زمان شروع به خواندن یا زمزمه كردن یك آهنگ یا ترانه می كنید...
پدیده هایی از این دست كه در ارتباط با ادراكات فراحسی اند همیشه با ما هستند و در بسیاری از موارد، زندگی روزمره را تحت تأثیر خود قرار می دهند، ولی با این حال ما به ندرت متوجه وجود و حضور فعال آن ها می شویم.
البته این ها تنها مصادیق و كاربردهای تله پاتی نیستند. این راهكار ارتباطی، می تواند ابزاری برای كسب اطلاعات از افراد مختلف باشد. چنانچه در مقالات مربوط به تأثیرگذاری فراروانی مشاهده می شود تله پاتی یكی از روش های كاربردی در تكنولوژی مشاهده از راه دور محسوب می شود.
كلمه «تله پاتی» نخستین بار توسط «فردریك مایرز» یكی از پایه گذاران انجمن تحقیقات روانی انگلستان به كار گرفته شده است. این كلمه از دو لفظ یونانی مشتق شده یكی “tele” به معنی دور، و دیگری “paths” به معنای احساس كه مجموعاً «احساس از دور» معنی می دهد.
تله پاتی، به زبان ساده قدرت و استعداد مخابره پیام یا تصویری از ذهن به ذهن فرد دیگر بدون استفاده از وسایل حسی مانند سخن گفتن و مشاهده علائم یا حركات است. این پدیده از یك دیدگاه یكی از زمینه های ESP (ادراك فراحسی) محسوب می شود. چرا كه ESP را از این دیدگاه مشتمل بر تله پاتی، روشن بینی و پیشگویی می دانند. ولی درتعریفی دیگر، از این پدیده از آن به عنوان روشی كه بر روی روان فردی دیگر تأثیر می گذارند، یاد شده است. به این ترتیب می توان آن را جزء مضامین PK (روان جنبشی) و یا «تله كینه سیس» نیز طبقه بندی كرد.
دریافت از راه دور چگونه اتفاق میافتد؟
اكثر ما چنین دریافتی را داشته ایم كه پدیده های خوشایند یا ناخوشایند، شادی و اندوه، لذت و درد و ... در خودآگاهی انسان تأثیراتی را به جا می گذارند و یا دیده اید كه وقتی در ارتباط با افراد دیگر قرار می گیریم دریافت خاصی تجربه می شود كه در نوع ارتباط ما با محیط اطراف مان بسیار مؤثر است. به این پدیده «سنتونی» یا «تواتر نوسان دار» اطلاق می شود. برای درك بهتر تصور نمایید كه رادیویی در دست دارید و این رادیو تا روی طول موج مخصوص نباشد، برنامه ای از آن پخش نمی شود.
ذهن یا مغز هر انسانی نیز روی طول موج خاصی تنظیم شده است و تنها در شرایطی ممكن است بین دو فكر ارتباط تله پاتیكی برقرار شود كه آنها در طول موج برابری مستقر شده باشند. این سنتونی یا ارتباط عمدتاً در حالاتی پدید می آید كه بین دو نفر عشق و علاقه و وحدت شدیدی وجود داشته باشد. به بیان دیگر در شرایط وجود سمپاتی و دلبستگی شدید، بین ذهن یا درون دو نفر ارتباط تله پاتیكی بر قرار می گردد. اما ثابت شده كه برقراری چنین ارتباطی تنها در این شرایط ایجاد نمی شود بلكه هم فركانسی و طول موج برابر بین دو ذهن و یا ارتباط درونی عمیق بین دو نفر نیز، باعث ارتباط تله پاتیكی می گردد. لیكن در سایر موارد یا ارتباط برقرار نمی شود و یا ارتباطی كه برقرار می شود، سست و ناقص و غیر قابل اعتماد خواهد بود.
ردیابی پدیده تله پاتی در حیطه های مختلف
بهترین زوج ها برای ارتباط، دوقلو ها هستند به ویژه در بین دوقلو های تك تخمكی یا مونو زیگوت ارتباط تله پاتیك یك مسئله عادی و تكراری است زیرا این دوقلو ها تا حد بسیار زیادی شبیه به هم و از جنس واحدی هستند و از لحاظ ساختمان كروموزومی نیز شبیه و یكسان اند.
در كشف مسائل عملی و فنی هم نوعی تله پاتی با وضوح و قدرت شگرفی خودنمایی می كند. بسیاری از اختراعات و نظریات بدیع علمی درست در یك زمان ولی توسط دو فرد جدا از هم، صورت پذیرفته است.
از دید عرفانی و مذهبی، روح همه انسان ها از منبع خاصی نشأت گرفته است و بالاخره بسوی هدف مشخصی رجعت می كند. در هر شرایطی روح ازلی و ابدی یا آگاهی كیهانی در تمام پهنه گیتی و كائنات گسترده شده و به مانند اقیانوس عظیم و بی كرانهای است كه وجود ما انسان ها مانند امواجی برای لحظاتی در این بستر عظیم ظاهر گشته و آنگاه ناپدید می شود. از آنجا كه هر موج می تواند بسط پیدا كند، بنابراین در لحظاتی كه یك كشف و شهود بهصورت یك موج عظیم در یك نقطه ظاهر میشود می تواند مراكز دیگری را كه از لحاظ ویژگی های نوسانی با آن مشابهت دارد، به نوسان درآورد . بنابر این اگر در شرایطی كه ارتعاش یا ویژگی تفكری یا احساسی، مشابه باشد و دو ذهن دور از هم بر روی مضمون و موضوعی خاص به تفكر بپردازد، یكی بر دیگری و یا هر دو بر یكدیگر تأثیر می گذارند.
(لطفا ادامه مقاله را در بخش دوم پیگیری فرمایید.)
oگروه موضوعی ← علوم باطنی
oنظریه پرداز ← فردریك مایرز
oتاریخ ارایه نظریه ← 1882
ما 32 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم