خانه اخبار و مقالات سرمقاله نشریه تفكر متعالی (شماره 3 بهار 1385)

سرمقاله نشریه تفكر متعالی (شماره 3 بهار 1385)

sarmaghaleچطور می توان با تحلیل اخبار سیاسی روز روشهای تفکر را آموخت؟
چرا باید در جریان اخبار روز قرار بگیریم؟

شاید مهم‌ترین مساله امروز جهان مساله هسته‌ایی ایران باشد. مساله‌ایی كه به دنبال خود مسائل جدیدی مانند نحوه برخورد غرب با ایران و احتمال حمله نظامی آمریكا یا اسرائیل را به دنبال خود دارد. این موضوعی است كه از نگاه بسیاری از كارشناسان برجسته بین المللی، مهم‌ترین مساله سال 2006 جهان خواهد بود و بسیاری از تغییرات دیگر را تحت شعاع قرار خواهد داد. طی ماه‌های گذشته، بخش زیادی از اخبار رسانه‌ها در همین مبحث تمركز داشته است و انتظار می‌رود كه طی ماه‌های آینده نیز این موضوع لااقل یكی از مهم‌ترین مباحث خبری در سطح بین المللی باشد.  
شخصاً اعتقاد دارم كه آینده نزدیك و دور ایران را، در شرایط كنونی، همین مساله رقم می‌زند. به عبارتی اگر ما بتوانیم از توان كامل هسته‌ایی برخوردار شویم آینده كشور و مردم ما از جنبه‌های مخلتف (و حتی به ظاهر بی‌ربط) بسیار متفاوت باوقتی خواهد بود كه ما از این امكان و قدرت خلع شده ایم. به دلیل همین اهمیت فوق العاده، بخش قابل توجهی از مطالب سیاسی این شماره به مساله هسته‌ایی ایران اختصاص داده شد زیرا فعلاً این تعیین كننده‌ترین و سرنوشت ساز‌ترین فصل زندگی ما ایرانیان است. البته از ماه‌ها قبل فكر كردن به این موضوع یكی از دغدغه‌های اصلی بنده بوده است تا حدی كه گاهی فكر می‌كردم كاسه داغ‌تر از آش شده ام. آنقدر در پیشنهاداتی كه در تابستان 1384 طی مقاله بازی‌های هسته‌ایی تذكر داده شد، پافشاری كردم كه گاهی متوجه شدم چشم‌هایی با بدبینی در حال نگاه كردن به رفتارم هستند. در آنجا گفتم كه نباید به غیر متعهد‌ها (به ریاست هند) و حتی روسیه و چین اعتماد كرد چون این‌ها نیازمند هستند و با آدم نیازمند می‌شود معامله كرد. دیدیم كه آمریكا معامله كرد. و دیدیم كه چطور در اجلاس شورای حكام هند برخلاف انتظار عمومی بر ضد ایران رأی داد و چین و روسیه به نفع ایران رأی ندادند. در آن مقاله چیز‌های زیادی گفته شد كه می‌توانید آنها را با وقایعی كه هفته‌ها و ماه‌های پس از آن رخ داد مقایسه كنید؛ بگذریم.
در این شماره و در بخش تحلیل‌ها و مطالب سیاسی به مساله هسته‌ای ایران توجه بیشتری شده است. دلیل این توجه مضاعف همان است كه ذكر شد.به شما دوستان عزیز هم پیشنهاد می‌كنم لااقل در این روز‌ها كمی بیشتر به این موضوع سرنوشت ساز توجه كنید. یكی از سؤالاتی كه ممکن است درباره نشریه تفکر متعالی، مطرح شود این است که چطور نشریه‌ای با موضوع تفکر، به مسائل سیاسی پرداخته است؟ باید عرض كنم كه تفكر را نمی‌توان بصورت صرف یاد گرفت یا یاد داد بلكه آنرا باید تمرین كرد. تمرین در مسائل روز و مسائل زنده چون حتی اگر این مسائل به روز و زنده نباشند دانشی كه به دست می‌آید زنده و هماهنگ با زمان خود نیست. امروز این مسائل، مهم‌ترین مسائل دوران ما هستند و ما از طریق آنها می‌توانیم آنچه را كه لازم است در این لحظه بیاموزیم، بیاموزیم. این قاعده تمرینِ در جریان زندگی و تجربه ی زنده ، چیزی است كه درباره بسیاری از رشته‌های دیگر دانش هم صادق است.بهترین مدیران، مدیرانی هستند كه مدیریت خود را نه صرفاً از طریق كتاب‌ها و جزوات آموخته‌اند بلكه آن را از رهگذر مواجه شدن با مسائل مدیریتی و پذیرش و عبور از مسئولیت‌ها فرا گرفته اند. و اساساً داناترین انسان‌ها كسانی هستند كه پیوسته از جریان زندگی می‌آموزند و آنچه را كه لازم است بدانند از دل مسائل و وقایعی كه تجربه می‌كنند می‌یابند و می‌دانند.
...


منبع: برگرفته از کتاب 360 دکترین و تئوری فراگیر- نظریه های بنیادی ایلیا «میم»
برای دانلود نسخه پی دی اف اینجا کلیک کنید.

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 22 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!