خانه اخبار و مقالات مدیریت مشاهده ای

مدیریت مشاهده ای

modiriate-moshahedeieمدیران بزرگ چگونه مدیریت می کنند؟
چطور از توانایی و کارایی های  مغز برای زندگی بهتر استفاده کنیم؟

    قبل از آنكه شروع كنید تمام كنید و پیش از آنكه بروید، به مقصد برسید. پس قبل از تصمیمات خود دوراندیشی كنید و احتمالات و امتدادهای ممكن را ببینید و تدبیر كنید.(1)
    مدیریت را از راه مشاهده مدیریت مدیران بزرگ و نقایص مدیران ناموفق بیاموزید.(2)
    مسائل بزرگ را در دل مسائل كوچك حل كنید و از طریق حل مسائل كوچك به الگوی مسائل بزرگ دست یابید. (3)
    از صفر شروع نكنید. از نقطه پایان پیمایندگان شروع كنید. نقطه شروعتان نقطه تمام دیگران باشد. (4)
    اکثر انسانها برای حل مسائل خود متكی به روش‏های مرده‏اند چون اكثراً مرده‏اند. آزمون و خطا، تقلید كوركورانه، عمل به اولین فكری كه به ذهن می‏آید، واكنش بر طبق شرطی‏شدگی‏ها، برخورد خطی و شكننده و سر به سر، غافل از آنكه برخوردهای مرده بازخوردهای مرده در پی دارد. (5)
    وضع توانایی و كارایی مغزی انسان می‏تواند از چوب خط و چرتكه تا سوپر كامپیوتر و ابر كامپیوتر تغییر كند. طبق این مثال، توانایی فعال شده و فعالیت مفید مغزی اكثر انسانها در حد چوب خط و چرتكه متوقف مانده است و این توقف به حالتی مانند زنگ‏زدگی مغز منجر شده است. به آنچه درباره تفكر گفته‏ام عمل كنید تا زنگ‏های مغزتان زدوده شود و توانایی آن بالا برود و بلكه جهش كند. می‏توانید با گاوآهن زمین را شخم بزنید، گندم بكارید و ماهها منتظر باشید، سپس از آن مراقبت كنید بعد درو كردن و در آسیاب دستی ریختن و آرد كردن و در تنور زدن و نان درست كردن. با زحمات زیاد می‏توانید به  محصول نان برسید اما از راههای بسیار ساده‏تری و با یك هزارم از آن زمان و انرژی و هزینه می‏توانید نان بخورید و علاوه بر آن از همه غذاهایی كه می‏خواهید. اما اكثر مردم مثل كسی زندگی می‏كنند كه همه زندگی خود را صرف تهیه چند قرص نان آن هم از سخت‏ترین و بدترین راهها كرده است. از آن مردم نباشید و اگر هستید جدا شوید. برای حل مسائل از بهترین و متناسب‏ترین روش‏ها استفاده كنید. (6)
    برای راه‏اندازی كارها و حل مسائل خطی با دو روش موضوع را اجرا كنید. روش انقلابی و ضربتی، و روش تثبیتی و سیستماتیك. ابتدا اسكلت ساختمان و زیرساخت كلی را برپا كنید و سپس به تكمیل و تزیین ساختمان بپردازید. (7)
    فكر را در ذهن بچرخانید. زودهنگام نظر ندهید. هر فكری كه به ذهنتان می‏رسد زود برای دیگران طرح‏اش نكنید. حداكثر ایده‏ها را ببینید و بهترین ایده‏ها را انتخاب كنید. نظرات خام و غیرمؤثر و سطحی را بیان نكنید و مؤثرترین و غنی‏ترین و پخته‏ترین اندیشه‏های ممكن را (به تناسب شرایط) بیان كنید. (8)
    هر كاری می‏توانید بكنید نكنید، حداكثر كاری را كه می‏توانید انجام دهید. سقف توانایی شما بالارونده است اگر به سقف برسید و آنرا فشار دهید. (9)
    اولویتها را در نظر بگیرید تا گرفتار اولویتهای نابه‏نگام نشوید. (10)
    كارهای تفكری خود را قبلاً در كاغذ تیتر بزنید تا در مغزتان تیتر بخورد. (11)
    مسائل را از ریشه حل كنید. شاخ و برگ‏ها چندان مهم نیستند. (12)
    اگر چیزی را كه می‏گویید ببینید، چیزی كه از شما شنیده می‏شود دیدنی می‏گردد.(13)
    برای تحقق یك هدف خانوادگی، هماهنگ‏ترین خانواده كاری را بوجود بیاورید و متناسب‏ترین هدف و برنامه را انتخاب كنید سپس چرخه كاری و جریان تفكری را ایجاد نمایید. (14)
    در مواجهه با خطر، ابتدا دامنه گسترش خطر را متوقف كنید. نخست جلوی جریان خطر را بگیرید بعد خطرات وارد شده و وارد نشده را تدبیر كنید. (15)
    خود را به جواب سیاه و سفید محدود نكنید. بین سیاه تا سفید هزاران رنگ دیگر هم وجود دارد. بین جواب بله و نه، و می‏شود یا نمی‏شود هم همینطور. (16)
    مشكلات را مسائل ببینید و مسائل را به فرصتها بدل كنید. (17)
    فراموش نكنید كه دیگران همانطور مسائل را نمی‏بینند كه شما می‏بینید همانطور كه شما هم مثل دیگران نمی‏بینید. (18)
    برای بیل زدن از سوزن استفاده نكنید، سوزن برای دوختن است و بیل برای شخم زدن. بنابراین وقتی كه كاری را به زیر دستان خود واگذار می‏كنید قابلیتها و تناسب‏ها را در نظر بگیرید. و در نظر بگیرید كه با بیل كارهای زیادی می‏شود كرد اما بهترین كار آن، هوا را به زمین رساندن است. (19)
    از جایی شروع كنید كه دیگران تمام كرده‏اند. دیگرانی كه معتبر بوده و نتایج كارشان قابل قبول است. از تكرار غیر لازم كارها و روندها اجتناب كنید. (20)
    الگوهای موفق در هر زمینه‏ای راهی را طی كرده‏اند كه احتمالاً شما در آن زمینه می‏خواهید طی كنید. بنابراین بهتر است از محصول نهایی استفاده كنید. تا حد امكان و بنا بر لزوم از شبیه‏سازی الگوهای موفق مربوط به كار خود استفاده كنید. (21)
    برای عبور از وضعیتهای مختلف از انواع گوناگون سؤال پرسیدن حداكثر استفاده را بكنید. بسیاری از درها، با سؤالات متناسب گشوده می‏شوند و بسیاری از مسائل فقط از این طریق حل می‏شوند. (22)
    چیزی را كه می‏گویید، قبلاً ببینید و بشنوید. فقط با لبهایتان حرف نزنید. با چشم‏ها و گوشها و حركاتتان هم حرف بزنید. اگر ببینید چه می‏گویید چشم‏های دیگران نیز به دیدن نزدیك می‏شود. (23)
    قبل از آنكه بخواهید به كسی آموزش دهید، او را بشناسید اگر نشناسید چگونه می‏توانید خود را با او هم آهنگ كنید و جای او بگذارید. (24)


 

منبع: برگرفته از کتاب 360 دکترین و تئوری فراگیر- نظریه های بنیادی ایلیا «میم»
برای دانلود نسخه پی دی اف اینجا کلیک کنید.

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 11 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!