یک دانشمند آمریکایی که در کودکی از میگرن رنج میبرد، اکنون توانسته یکی از اسرار این سردردها را کشف کند که میتواند به درمانهای جدید و بهتر منجر شود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، امیلی بیتس در نوجوانی به دلیل میگرن نمیتوانست تکالیف مدرسه و تمرینات ورزشی خود را به درستی انجام دهد، از این رو تصمیم گرفت که وقتی بزرگ شد راهحلی را برای کمک به درمان آن پیدا کند.
وی که اکنون یک استاد 36 ساله شیمی در دانشگاه بریگهام یانگ است، عضو یک تیم از دانشمندان آمریکایی است که اولین ژن مرتبط با میگرنهای معمولی را شناسایی کردهاند.
دانشمندان ابتدا ژنتیک دو خانواده از مبتلایان به میگرن را بررسی کردند. این کار به آنها اجازه داد تا یک جریان رایج ژنتیکی را شناسایی کنند.
آنها برای بررسی اینکه این ژن موسوم به casein kinase I delta در میگرن نقش اساسی ایفا میکند، موشهای حامل همین نقص ژنتیکی را مورد مطالعه قرار دادند.
آزمایشات نشان داد که این موشها مانند انسانهای مبتلا به میگرن در برابر درد، لمس، صدا و نور از حساسیت بیشتری برخوردارند.
این موشهای جهش یافته همچنین بیشتر مستعد یک الگوی امواج مغزی مرتبط با نورهای چشمکزن یا دیگر مشکلات بینایی مقدم بر میگرن بودند.
به گفته دانشمندان، این اولین ژنی است که نشان داده جهش در آن منجر به ایجاد میگرن میشود. امید است که این ژن که در کنترل خواب نیز نقش دارد، همچنین بتواند درک بهتری از ارتباط بین زیاد یا کم خوابیدن و آغاز میگرن ارائه کند.
میگرن در میان 20 مورد از ناتوان کننده ترین بیماریهای مادامالعمر جهان در سازمان بهداشت جهانی قرار دارد که یکی از هر چهار زن و یکی از هر 12 مرد را تحت تاثیر قرار داده است.
این پژوهش در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است."
منبع: ایسنا
ما 93 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم