خانه نظریه های جهانی علوم انسانی نظریه هرمنوتيك

نظریه هرمنوتيك


هرمنوتيك دانش يافتن معني هاي گوناگون از يك متن و تأويل متن است . . .

اريستو بولوس، فيلسوف قرن دوم قبل از ميلاد، از خانواده كاهنان برخاست و تفسير فلسفي از تورات را پايه گذاشت. هدف او نشان دادن همسويي كتاب مقدس با حقايق فلسفي بود و به اين ترتيب به نوعي نيز او را مي توان پايه گذار علم كلام دانست. او تأكيد داشت كه بايد از تصاوير انسان واره خدا در كتاب مقدس برداشت استعاري كرد. براي نمونه دست خدا يعني قدرت الهي.

ايستادن خدا به معناي پا برجايي و ثبات در آفرينش جهان. استراحت خدا در روز هفتم نه به معناي پايان يافتن كار الهي ، بلكه به معناي دادن نظمي هميشگي به امور و كار شش روزه به معناي سلسله مراتب ساختار جهان. اريستو بولوس بر آن بود كه بايد در خواندن متون مقدس سويه تمثيلي و نه اسطوره هاي آن مورد توجه قرار گيرد.
فيلون از تمثيل گرايان قرن دوم و اول پيش از ميلاد، از جمله كراتس مالوس نيز تأثير گرفته بود ولي فيلون به تمثيل گرايي ابعاد نويني بخشيد. ديويد ونيستون مي نويسد:
’’ بايد گفت كه تمثيل گرايي رواقي و نو افلاطوني در بردارنده شناخت مراحل مختلف تأويل نبودند ولي فيلون نخستين نويسنده اي است كه مي كوشد اعتبار سطوح برداشت ادبي و تمثيلي از اثر را در كنار يكديگر حفظ كند. برداشت فلسفي فيلون از سفر پيدايش، آفرينش را همزمان و مراحل آن در سفر پيدايش را به معناي نظم منطقي طراحي خدا مي داند، فيلون ديدگاه هاي افلاطون از جمله مثل را با همان اصطلاح هاي افلاطوني وارد انديشه يهود كرد. بنا به ديدگاه او خدا ابتدا نقشه جهاني را كه مي خواست مجسم كرد و سپس از روي آن جهاني ساخت كه به كمك عقل يا لوگوس قابل ادراك بود،سپس جهاني ديگر كه با حواس پنج گانه به ادراك حسي در مي آيد.
فيلون روح انسان را بخشي از لوگوس و بنابراين نامي را مي داند. جسم روح به بند كشيده و با مرگ مجسم ،روح به زندگي خاص خود باز مي گردد. سكونت روح در جسم گونه اي تبعيد است.
ديويد وينستون در تاريخ فلسفه يهود فيلون را پيرو مكتب رواقيون فلسفه يونان در زمينه تفسير تمثيلي مي داند. تمثيل گرايي يوناني در قرن ششم پيش از ميلاد با نوشته هاي ديوژن يوناني آغاز شد. ديوژن كوشيده بود كه از هومر در برابر مخالفانش دفاع كند و جنگ هاي خدايان هومر را چونان آشتي ناپذيري عناصر متضادي چون خشك و تر، داغ و يخ و سبك و سنگين تفسير كند.


oگروه موضوعی ← علوم اجتماعی
oنظریه پرداز ← اريستو بولوس
oتاریخ ارائه ← دو قرن پیش از میلاد

 

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 12 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!