در سال 1908 کومرلین اونز فیزیکدان موفق شد هلیم را به دمایی نزدیک به صفر مطلق (Cº2273.15ـ) برساند. او از این «یخچال » برای مطالعه خواص فلزات در دمای پایین سود جست. در سال 1911، پی برد که فلزاتی چون جیوه، سرب، و قلع در دماهای پایین ابررسانا میشوند. او به این خاطر این کشف در سال 1913 جایزه نوبل را در رشته فیزیک دریافت کرد.
اکنون دانشمندان میدانند که در حدود 24 عنصر و صدها ترکیب در نزدیکی صفر مطلق، یعنی دمایی که فقط همراه با هلیم به آن میتوان رسید، ابرسانا میشوند. از آن جا که هلیم کمیاب و گران است، دامنۀ فناوری ابررسانایی چندان گسترش نیافته بود، تا این که در سال 1986 دانشمندان یک ترکیب سرامیک فلزی تهیه کردند که در دمای نزدیک به دمای نیتروژن مایع، یعنی Cº 41/151ـ ، ابررسانا میشود.
مهمترین کاربرد پزشکی ابررساناها در تصویربرداری به کمک تشدید مغناطیسی (MRI) برای مطالعه بدن آدمی است. در این نوع تصویربرداری از آهنرباهای الکتریکی بسیار قوی استفاده میشود. اگر این آهنرباها از فلزات معمولی ساخته شوند، به بزرگی یک کامیون خواهند شد و به چندان گرما تولید میکنند که رودخانهای آب برای خنک کردن آنها لازم است. آهنرباهای الکتریکی ابررسانا بدون هیچگونه گرما همین کار را میکنند و آن قدر کوچکاند که میتوان آنها را بر روی یک میز صبحانه گذاشت.
o گروه موضوعی ← علوم پایه
o نظریه پرداز ← هایکه کومر لین اونز
o تاریخ ارایه ← 1911
ما 19 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم