خانه

نظریه انفجار جمعیت مالتوس

07اگر جمعیت انسان کنترل نشود به صورت تصاعد هندسی (1، 2، 4، 8، 16،...) رشد خواهد کرد، در حالی که منابع غذایی فقط می‏تواند به شکل تصاعد حسابی (1، 2، 3، 4، 5،....) رشد کند. در طی دو قرن نسبت جمعیت به منابع غذایی متناظر با 256 به 9 خواهد بود (در تصاعد حسابی بین هر عدد بعدی اختلاف ثابتی وجود دارد، در حالی که در تصاعد هندسی هر عدد حاصل ضرب عدد پیشین در مقدار ثابتی است).

. این پیش بینی اندوهبار و تیره به علت پیشرفت‏های عظیم در فناوری‏های کشاورزی هیچ‏گاه به واقعیت نپیوست. حتی [ولی] در قرن بیست و یکم ایده‏های مالتوسی فراموش نشده است. این ایده‏ها بنیاد نظریه‏های جدید در مورد رابطه بین اقتصاد، جمعیت، و محیط زیست را تشکیل می‏دهند.
وقتی مالتوس اثر خود را با عنوان رساله در باب اصول جمعیت‏شناسی منتشر کرد توجه عمومی را بر انگیخت و مؤلف را که کشیش روستایی گمنامی بود، در مرکز بحث‏های سیاسی جنجال برانگیز در مورد جمعیت قرار داد، و به شیطانی، شریرانه و خداناشناس بودن و برهم زننده نظم اجتماعی متهم شد.


 

o گروه موضوعی ← علوم پایه و علوم اجتماعی
o نظریه پرداز ← توماس مالتوس
o تاریخ ارایه ← 1798

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 328 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!