حرکت مولکولی (یا گرما) در دمای نزدیک به 15/273ـ درجه سانتیگراد (67/459ـ درجه فارنهایت) به صفر نزدیک میشود. این دما را صفر مطلق میگویند و پایینترین حد نظری دماست. به صفر مطلق نیز مانند سرعت نور میتوان نزدیک شد، اما واقعاً نمیتوان به آن رسید، برای رسیدن به آن کمیت نامتناهی انرژی لازم است. مقیاس دمایی استوار بر پایۀ صفر مطلق را مقیاس کلوین (کلوین با نشان K بودن علامت درجه یعنی، º) میگونید. یک درجه کلوین با یک درجه سلسیوس برابر است.
انرژی هر جسم در صفر مطلق را «انرژی نقطه صفر» میگویند. بنابر اصل عدم قطعیت هایزنبرگ اتمها و مولکولها فقط در ترازهای انرژی معینی میتوانند وجود داشته باشند: پایینترین تراز انرژی را حالت پایه و همۀ ترازهای بالاتر را حالت برانگیخته مینامند. در صفر مطلق تمام ذرات حالت پایه هستند.
تامسون بزرگترین فیزیکدان عصر خویش بود او به مدت 53 سال در سمت استادی دانشگاه گلاسگو فعالیت کرد، اما معلم و سخنران ناموفقی بود. چندان مجذوب کارهای خویش میشد که اگر در هنگام تدریس ایده جدیدی به ذهنش میرسید، در خود فرو میرفت و به کلی موضوع تدریس خود را فراموش میکرد. البته نمونۀ پروفسور کم نبود؛ ذهنی خارق العاده و شخصیتی قوی داشت. گفته است: «علم بر طبق قوانین ابدی شرافت متعهد است با هر مسئلهای که میتواند به آن عرضه شود بدون هراس روبرو شود.
o گروه موضوعی ← علوم پایه
o نظریه پرداز ← ویلیام تامسون، معروف به لرد کلوین
o تاریخ ارایه ← 1848
ما 30 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم