اين ذرات که همان ذرات مشهور هيگز هستند و خبر کشف آنها به تازگي در رسانه هاي جهان منتشر شد تمامي فضاي کيهان را همانند يک مِه يا ابر رقيق کيهاني پُر کرده اند.
بر اساس جديدترين اندازه گيري هاي صورت گرفته، جرم ذرات هيگز تقريباً 130 برابر سنگين تر از پروتون است. اهميت ويژه اين ذرات بدان علت است كه به كمك شدت برهم كنش ساير ذرات بنيادي جهان با ذرات هيگزي که کل جهان را پُر کرده اند مي توان جرم ذرات مزبور را توضيح داد.
داستان از اين قرار است كه هر ذره بنيادي در مسير حركت خود در فضا عملاً بايد از ميان انبوهي از ذرات هيگز عبور كند. بنابراين اگر ذره اي، برهم كنش بسيار ضعيفي با ذرات هيگز داشته باشد، به سادگي از ميان آنها عبور خواهد كرد، گويي كه تقريباً جرمي ندارد. اما ذراتي كه برهم كنش شديدي با ذره هيگز دارند، به سختي از ميان انبوه اين ذرات عبور مي كنند و همين مسأله سبب مي شود كه به گونه اي رفتار كنند كه گويي لختي يا جرم زيادي دارند.
بر اين اساس مي توان گفت كه تمامي ذرات بنيادي در لحظه تولد جهان (مِهبانگ) بدون جرم بوده اند اما در كسر بسيار كوچكي از ثانيه پس از آن هنگامي كه ذرات هيگز از انرژي مِهبانگ پديد آمده و كل جهان را پُر كردند به ناگهان برخي از ذرات بنيادي به واسطه برهم كنش با آنها جرمدار شدند. ضمناً ازآنجائيكه ذرات هيگز با خودشان هم برهم كنش مي كنند بنابراين آنها هم به نوبه خود داراي جرم شدند. اينگونه بود كه پديده جرم در جهان ما به وجود آمد.
oگروه موضوعی ← علوم پایه
oنظریه پرداز ← روبرت بروت،جرالد گورالنیک،کارل هاگن،تام کیبل،پیتر هیگز
oتاریخ ارایه نظریه ← دیرباز
ما 31 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم