خانه نظریه پردازان نظریه پردازان بزرگ جهان جورج هربرت مید

جورج هربرت مید

meadجورج هربرت مید، در زمان حیاتش، بیشتر به خاطر آموزشهایش اهمیت داشت تا نوشته هایش. گفته هایش روی بسیاری از كسانی كه در سده بیستم جامعه شناسان مهمی گشتند، تاثیر نیرومندی گذاشته بود.

به گفته یكی از دانشجویانش (گفتگو بهترین وسیله اش بود و نوشتن برایش وسیله ای ضعیف ودرجه دوم بود ) ، یكی دیگر از دانشجویان مید كه خود جامعه شناس مشهوری است، یعنی لونارد كوترل ، مید را چنین معلمی توصیف می كند :
برای من درس استاد "مید" یك تجربه بی همتا و فراموش نكردنی است.استاد مید نگاهی درشت و محبت آمیز با سبیلی باشكوه  و ریشی همانند ریش واندایك نقاش را داشت او به خصوص لبخند مهربانانه و شرمسارانه ای بر لب داشت كه با برق چشمهایش جور در می آمد و با این قیافه به نظر می رسید كه گویی داشت از یك لطیفه پنهانی  كه برای حضار مطرح میكرد لذت می برد . زمانی كه سخنرانی می كرد – استاد مید هرگز از روی یادداشت صحبت نمی كرد – تكه ای از گچ را توی دستش می گرفت وبه آن دقیق میشد ...وقتی نكته بسیار ظریفی را در صحبت هایش مطرح می كرد ،سرش را بالا می گرفت و لبخند شرمسارانه و پوزش خواهانه ای تحویل ما می داد –او هرگز به كسی نگاه مستقیم نمی انداخت .سخنهایش همچون رودخانه جریان پیدا می كرد و ما به زودی پی می بردیم كه طرح هر گونه پرسش یا اظهار نظری در كلاس پسندیده نیست ،به راستی كه وقتی  دانشجویی چندان جسارت به خرج می داد كه سوالی مطرح كند زمزمه های مخالفت دانشجویان بلند می شد آنها به هرگونه وقفه ای در این جریان طلایی اعتراض می كردند .چشمداشت او از دانشجویان  چندان زیاد نبود و هرگز از دانشجویانش امتحان نمی گرفت. تنها وظیفه ای كه برای دانشجویانش قایل بود ،تهیه گزارشی از آموخته هایمان بود .استاد مید این گزارشهای دانشجویی را با دقت هرچه بیشتر می خواند و این نمره درسی ما بود .شاید كسی تصور كند كه دانشجویان می توانستند به جای حضور در كلاس درس او ،مطالبی را برای تهیه گزارششان مطالعه كنند ،اما قضیه این گونه نبود .همه سر كلاس او حاضر می شدند .آن ها هرگز از مید خسته نمی شدند.

سالها بعد از مرگ مید ،بسیاری از اندیشه های جامعه شناختی مید، به ویژه در قالب كتاب ذهن، خود و جامعه ، منتشر شدند .این كتاب و آثار دیگر مید تاثیر نیرومندی بر جامعه شناسی معاصر گذاشتند. مید كه در 27 فوریه 1863 در ساوت ماسا چوست زاده شد ،تنها در فلسفه و كاربرد آن در روانشناسی اجتماعی ،آموزش دیده بود .در 1888درجه لیسانس از دانشگاه هاروارد گرفت و پس از سه سال مطالعه و سفر خارجی ،به سمت مربی در دانشگاه میشیگان مشغول كار شد .جالب است یاد آور شویم كه مید هرگز درجه دانشگاهی بالاتر از لیسانس نگرفت .در 1894 ،به دعوت جان دیویی به دانشگاه شیكاگو رفت و بقیه عمرش را در آنجا ماندگار شد.جورج هربرت در 26 اوریل 1931در گذشت.


 

oگروه موضوعی ← علوم انسانی
o نظریه های ارایه شده ← رفتارگرایی اجتماعی
o تاریخ (ارایه نظریه یا بازه زندگی) ← 1863-1931

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 48 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!