خانه نظریه پردازان نظریه پردازان بزرگ جهان سی.رایت میلز

سی.رایت میلز

c-wright-millsسی.رایت میلز در 28 اوت 1916 در شهر ویكو تگزاس پا به جهان گذاشت. او در طبقه متوسط متعارف پرورش یافت پدرش یك فروشنده بیمه و مادرش خانه دار بود. میلز وارد دانشگاه تگزاس شد و در 1939 لیسانس و فوق لیسانس خود را از همین دانشگاه گرفت.

او یك دانشجوی  فوق العاده بود كه در همان زمان كه دانشگاه تگزاس را  ترك گفت ،مقالاتی در دو مجله عمده جامعه شناسی به چاپ رسانده بود. میلز دوره دكترایش را در دانشگاه ویسكانسین گذراند و از همین دانشگاه درجه دكترا گرفت. نخست در دانشگاه مریلند سرگرم كار شد ،اما بیشتر دوره كاریش را ، از 1945 تا زمان مرگش ، در دانشكاه كلمبیا گذراند. میلز مرد شتاب زده ای بود .زمانی كه بر اثر چهارمین حمله قلبی در چهل شش سالگی درگذشت چندین اثر مهم درجامعه شناسی از خود به جای گذاشته بود. یكی از بارزترین ویژگی های رایت میلز مبارزه جوییش بود،به نظر می رسید كه با  هر كس و هر چیزی سر جنگ دارد . او زندگی شخصی پر تب و تاب و پر حادثه ای داشت ،از جمله سه ازدواج و سه فرزند از هر ازدواج. میلز زندگی حرفه ای پر تب و تابی داشت ظاهرا با هر كس و هر چیزی مبارزه كرده بود . زمانی كه در ویسكانسین دانشجوی فوق لیسانس بود، با تعدادی از استادانش در افتاده بود. سپس در یكی از رسالات اولیه اش رئیس پیشین گروه جامعه شناسی  ویسكانسین را به گونه ای نه چندان پوشیده به باد انتقاد گرفت. میلز نظریه پرداز ارشد ویسكانسن ،هوارد بكر را یك احمق واقعی نامید. میلز در زمان استادیش در دانشگاه كلمبیا ،منزوی مانده و با همكارانش قهر كرده بود. یكی از همكارانش دركلمبیا گفت:
در آغاز میان میلز و من متاركه ای در كار نبود اما چندی بعد این متاركه آغاز  شد در واقع در مراسم بزرگداشت او كه در دانشگاه كلمبیا بعد از مرگش برگزار شده بود من تنها كسی بودم كه نمیتوانستم بگویم(من بایست دوست او باشم ولی قدری از هم فاصله گرفته بودیم )در حالی كه همه چیز برعكس بود .


میلز یك حاشیه نشین دانشگاه بود و خود هم این را می دانست(من نه تنها جزاً بلكه عمیقا و پیوسته غریبه بودم). او در یكی از نوشته هایش تخیل جامعه شناسی(1959) نه تنها نظریه پرداز مسلط  زمانه اش تالكت پارسونز بلكه روش شناس برجسته، پاول لازارسفلد را كه او نیز همكار كلمبیایی اش بود ، به مبارزه خواند. میلز تنها با آدمها سر سازگاری نداشت ، بلكه با جامعه آمریكا نیز نمی ساخت و در جبهه های گوناگون به آن می تاخت اما از همه جالبتر آن كه  وقتی از اتحاد شوروی دیدار كرد و در آن جا به عنوان منتقد عمده جامعه امریكایی مورد ستایش قرار گرفت ،از این فرصت برای حمله به سانسور در اتحاد شوروی سود جست و جامش را به سلامتی  رهبر پیشین شوروی كه استالینیست ها او را تصفیه و به قتل رسانده بودند، بلند كرد (به آرزوی روزی كه همه آثار لیون تروتسكی در اتحاد شوروی منتشر شود) . سی رایت میلز در 20 مارس 1962 در نایك نیویورك دیده از جهان فرو بست.


 
 o گروه موضوعی  ← علوم انسانی
o نظریه های ارایه شده ←  کتاب نخبگان قدرت
o تاریخ (ارایه نظریه یا بازه زندگی) ←1916-1962

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 18 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!