خانه نظریه پردازان نظریه پردازان هزاره سوم ران‌ هوبارد

ران‌ هوبارد

ron-hubbardپرداختن به بيوگرافي ران هوبارد از آن جهت اهميت دارد و با ارزش است كه او زماني تئوري ‌هاي خود را  در غرب در موضوع حقيقت ذات انسان كه همانا روح بودن است، مطرح ‌كرد كه تقريباً باطن گرايي از بين مردم غرب رخت بربسته بود.

در فضاي غرب هيچ سخني از روح و روح ‌گرايي و ذهن به ميان نمي آمد. به همين دليل با وجود گروه‌ هاي بسياري كه با تئوري ها و نظريات و راه هوبارد موافق نبوده و آنها را رد مي كردند، مكتب او خيلي سريع در ميان مردم غرب محبوبيت يافت و جاي خوبي باز كرد. اگر چه مكتب او دور از نواقص و اشكالات  نبود ولي توانست تا حدودي موجب احياي نسبي باطن گرايي در غرب گردد.  
ران‌ هوبارد در عنفوان جواني، کار خود را با ماجراجويي‌ ها و سفرهاي بسياري آغاز کرد. او مي ‌دانست که براي يافتن پاسخ پرسش‌ هايش نبايد در کنجي بنشيند. به گفته خودش: «كسي نمي‌تواند در کاخي از عاج بنشيند و دربارة زندگي به تفکر بپردازد. بلكه زماني مي تواند از زندگي چيزي بياموزد که جزئي از آن باشد.» اين ديدگاه، زندگي ران هوبارد را تحت‌ الشعاع قرار داد و منجر به کشفيات بسياري برايش شد.
ران هوبارد در 13 مارس 1911 در تيلدن نبراسکا ديده به جهان گشود. پدرش «هري راس هوبارد»  فرماندة نيروي دريايي و مادرش «لدورامي هوبارد» نام داشت. ران هوبارد 2 ساله بود که خانواده اش مقيم مزرعه اي خارج از شهر هلنا مركز ايالت مونتانا شدند.
در آن دوران، ران با سرخ ‌پوستي به نام «تام‌ِ پير» دوستي نزديکي را آغاز كرد. پيرمرد، كه داروهاي گياهي مي‌ ساخت، بسياري از اسرار قبيله، افسانه‌ ها و داستان هاي مردمان آن منطقه را براي ران تعريف كرد و او را با آداب و رسوم‌ و فرهنگ سرخ‌ پوستان آشنا ساخت. پيرمرد به او ياد داد که چگونه در محيطي خشن زنده بماند و زندگي کند.
در سال 1927، زماني كه ران 16 سال داشت، سفرهاي خود را به آسياي مركزي آغاز کرد. او در طي سفرهايش با جادوگران چيني و ديوان گوبلاي‌ خان آشنا شد. در چين پاي صحبت مردان فهيم و انديشمند بسياري نشست و مشتاقانه نکات بسياري از آنها آموخت. در تپه ‌هاي جنوبي چين با بوديسم و راهباني آشنا شد كه مديتيشن مي کردند و به تعمق مي‌ پرداختند.
او به هر کجا که سفر مي‌کرد يک سؤال بسيار مهم داشت: «چرا؟ چرا بشر با اين همه رنج و بدبختي دست به گريبان است؟ چرا بشري که اين همه دانش کهن اندوخته و کتاب ‌ها و متون و معابد بسياري دارد، قادر به حل مسايل پايه ‌اي خود هم نيست؟»
براي ران، دنيا همانند کلاس درس بود و او حريصانه به دنبال يافتن و جستجو به هر کجا سفر مي‌کرد. علاوه بر اين‌ که چيزي مي‌آموخت، چيزهايي هم به ديگران ياد مي‌داد اما پاسخ پرسش‌ هايش را نمی ‌يافت.
ران هوبارد در سال 1929 به آمريکا بازگشت و در رشتة رياضي مهندسي دانشگاه جورج واشنگتن به تحصيل ادامه داد و نفر اول در فيزيک اتمي آن دانشگاه شد. او بزودي متوجه شد كه دانشگاه قادر به پاسخ گويي سؤالاتش نيست و حتي در بخش ‌هاي فرا روانشناسي هم کسي در پيِ مسائلي که ران به دنبال آنها مي گشت، نبود. از اين ‌رو دانشگاه را ترک کرد و تصميم گرفت معنا و مفعوم زندگي را در دنياي واقعي دنبال کند.
او به اين نتيجه رسيده بود که انسان (غربي) علي رغم پيشرفت ‌اش در مسايل مربوط به جهان مادي، در زمينة چگونه انديشيدن و زندگي كردن و شيوه‌ هاي کاربردي آن، پيشرفتي نکرده است. او روش‌ هاي رواني موجود مثل روان ‌شناسي و روانکاوي را هم‌ چنان ابتدايي و باعث گمراهي مردم‌ يافت. بنابراين خود را مسئول دانست تا فاصلة ايجاد شده بين علم و کارايي آن را پر كند.
او مجدداً سفرهاي خود را آغاز کرد. ران هوبارد براي تأمين مخارج تحقيقات اولية خود داستان مي ‌نوشت، او يکي از معروف ترين و پرخواننده ‌ترين نويسندگان داستان ‌هاي ماجراجويانة علمي، بين سال‌هاي 1930 تا 1940 می ‌باشد. پس از آغاز جنگ جهاني دوم‌، کار تحقيقاتي هوبارد به تعويق افتاد. اما در سال 1938 با معرفي تئوري جديدي، بيش از پيش مطرح گرديد.
او براي اولين بار در سال 1947 جزئيات يافته ‌هايش را به روي كاغذ آورد اما آن ‌ها را چاپ نکرد و تنها نسخه‌ اي از آن ‌ها را به دوستانش داد. اين نسخه كه دست به دست مي گشت، باعث شد تا سيلي از درخواست ‌ها براي اطلاعات بيشتر دربارة موضوعات مطرح شده، به سمت او سرازير شود. ران سعي كرد يافته‌ هايش را در اختيار انجمن‌ هاي روانپزشکي و پزشکي آمريکا قرار دهد. اما علي ‌رغم اين‌که يافته ‌هايش مي ‌توانست براي آنها مفيد باشد، از قبول کمک به وي سرباز زدند. زيرا به نظر مي‌رسيد که يافته‌ هاي او منافع آنها را تهديد مي‌كند. پس شروع به مخالفت با وي و عقايدش نمودند. به همين دليل او تصميم گرفت تا يافته ‌هاي خود را در اختيار عموم قرار دهد.
در نهم ماه مه 1950 شيوة نويني که ران ارائه كرده بود، در کتابي تحت عنوان « ديانتيک: روش نوين شفاي روحي» انتشار يافت و به صورتي گسترده در دسترس عموم قرار گرفت. ديانتيک هيجان زيادي را در بين مردم غرب برانگيخت. در پائيز 1951‌، هوبارد فلسفة سينتولژي را در ادامة ايدة فاکتور «x» و برمبناي اعتقاد به اينکه انسان موجودي روحي است، معرفي نمود. ران هوبارد در سال 1959 به همراه خانواده ‌اش به انگلستان نقل مكان نمود.
در 4 فوريه 1963 وزارت غذا و دارو آمريکا FDA)) به دفتر سينتولژي حمله کرد و بسياري از وسايل اندازه‌گيري و تجهيزاتي كه در تکنيک ‌هاي مشاورة سينتولژي مورد استفاده قرار مي‌گرفتند را به جرم قانوني نبودن و نداشتن استانداردهاي پزشکي توقيف نمود.
در دهة 1970 نيز معابد و انجمن‌ هاي بسياري مربوط به سينتولوژي مورد حمله قرار گرفتند. در سال 1977،  FBI برخي افراد برجسته را به جرم دزدي اطلاعات از اسناد محرمانة دولتي محکوم کرد.
ران هوبارد در 24 ژانويه 1986 درگذشت و بعد از وي «ديويد ميسکاويگ» رهبري اين مرکز را برعهده گرفت. اما تحقيقات ران هوبارد، با مرگ وي به پايان نرسيد.


 

 

 oگروه موضوعی ← علوم باطنی
 oنظریه های ارایه شده ← دیانتیک 1950 ، سینتولوژی 1951
 oتاریخ (ارائه نظریه یا بازه زندگی) ← 1911-1986

انتشار این مطلب در:

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 8 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!