خانه نظریه پردازان نظریه پردازان زیر ذره بین

خاطره ای از دوران کودکی زیگموند فروید

مطالعه بیشتر...« من شاید ده دوازده ساله بودم که پدرم شروع کرد مرا با خود به پیاده روی بردن و آشکار کردن نظراتش درباره امور دنیایی که در آن زندگی می کنیم، در بین صحبت ها، او برای من داستانی گفت تا به من نشان دهد حال چقدر اوضاع نسبت به آنچه در روزگار او بوده است بهتر شده. او گفت : هنگامی که جوان بودم شنبه روزی برای قدم زدن به خیابان های شهر زادگاه تو رفتم، لباس خوبی به تن داشتم، و کلاه پوستی نوی بر سرم بود. یک مسیحی به سمت من آمد و با یک ضربه کلاهم را در گل انداخت و نعره زد : جهود! از پیاده رو بیرون برو!

من پرسیدم : و شما چه کردید؟

آرام پاسخ داد : به خیابان رفتم و کلاهم را برداشتم.

این حرف تکانم داد : رفتاری عاری از قهرمانی از جانب آن مرد بزرگ و نیرومندی که دست آن پسر کوچک را گرفته بود.»

ابن سینا در 18 سالگی دیگر نیاز به آموختن نداشت!

مطالعه بیشتر...ابن‌سینا، کودکی بسیار تیزهوش بود. دانش او همه علوم زمان ،نحو و ریاضیات، طبيعيات و طب ،فقه و الا‌هیات بود. هنگامی که ابن سینا به هجده سالگی رسید، دیگر احتیاج به خواندن و فراگیری هیچ علمی نداشت؛ چرا که همه علوم را فرا گرفته بود و تنها لازم بود تا فهم خود را لحاظ عمق را فزایش دهد تا آموخته های خود را بهتر درک کند.

اخراج اینشتین از مدرسه

مطالعه بیشتر...اینشتین نیز در مقطعی از تحصیل از مدرسه اخراج شده است: در سال 1894 خانواده اینشتین به ایتالیا مهاجرت کردند و آلبرت در مونیخ ماند. ظرف شش ماه پس از رخت کشیدن خانواده به ایتالیا اینشتین دستخوش آشفتگی روانی شد و به علت اینکه حضورش در کلاس مخرب و مخل آسایش سایر دانش آموزان تشخیص داده شده بود از دبیرستانی که خرج تحصیل در آن را بستگان مادری اش می دادند اخراج شد.
منبع: کتاب 6 نظریه ای که جهان را تغییر داد

ماکسول شاگرد خنگ

مطالعه بیشتر...ماکسول (فیزیکدان اسکاتلندی پایه گذار معادلات ماکسول) در مدرسه استعداد کمی از خود بروز داد به «خنگ» مشهور شده بود. اما هنگامی که پدر ماکسول او را به یک سخنرانی علمی در انجمن سلطنتی ادینبرا برد، خیلی زود به علوم علاقمند شد و اولین مقاله علمی خود را (درباره روش ترسیم بیضی) در سن 14 سالگی منتشر کرد. یاد آوری این نکته خالی از لطف نیست که دستاوردهای علمی ماکسول با نیوتون و اینشتین قابل مقایسه است.
منبع: قوانین و نظریه های علمی

هاوکینگ بازیگوش

مطالعه بیشتر...استیون هاکینگ در دوران مدرسه به علوم طبیعی علاقه مند شد و حتی یک آزمایشگاه علمی در خانه دایر کرد. او در خانه و در گوشه دنج خود با چندتن از همکلاسی های صمیمی اش به ابداع بازی های صفحه دار پیچیده اقدام کرد، بازی کردن با این صفحات به ندرت کمتر از پنج ساعت طول می کشید و در تعطیلات گاه حتی می توانست تا یک هفته هم به درازا بکشد. به تدریج معلوم شد که استیون پسری تیزهوش است اما مدرسه شبه اشرافی اش نمی توانست از او کار بکشد و آن را شکوفا کند.
درس های هاوکینگ چندان جاذبه ای در او ایجاد نمی کرد و او اگر روزی یک ساعت درس می خواند، آن روز خیلی خوشبخت بود.با وجود تمام بی توجهی ها نسبت به درس و مدرسه استیون هاوکینگ در سال 1958 در امتحان آزمایشی و یکسال قبل از آزمون واقعی برای ورود به آکسفورد ،چنان نمرات بالایی کسب می کند که فی المجلس یک کمک هزینه تحصیلی به او اختصاص داده می شود.
منبع: کتاب 6 نظریه ای که جهان را تغییر داد

کودکی تلخ نیوتن

مطالعه بیشتر...نیوتن در سال 1642 در آبادی وولسترپ، لینکلن شایر متولد شد. او دو ساله بود که مادرش مجدداً ازدواج و به دهکده ی مجاور عزیمت کرد و او را نزد مادربزرگش واگذاشت تا وی بزرگش کند. نیوتن این رویداد تلخ را هرگز فراموش نکرد و تاثیر آن نقش مهمی بر شخصیت او به جای گذاشت. دوران بزرگسالی او پر از فوران های خشم مهارناپذیر، کینه توزی های کج خیالانه و گه گاهی ناپایداری عقلانی بود.
درسال 1679 مادر نیوتن فوت کرد؛ نظریه فروید مبنی بر اینکه باهوش ترین افراد معمولاً پس از  تحمل خسارت و صدمه ای بزرگ به اکتشافات و یافته های خود خواهند رسید درمورد نیوتن هم صادق بود. بعد از تحمل این فشارها بود که ایده ی نیروها در نتیجه تصورات اسرارآمیزش در ارتباط با ربایش و رانش به ذهن او خطور کرد، و چند سال بعد شاهکار خود پرینکیپیا را نوشت که تا امروز هم آن را به عنوان دقیق ترین اثر علمی که تاکنون نوشته شده می شناسند. و سرانجام سه قانون خود را ارایه کرد.


منبع: کتاب 6 نظریه ای که جهان را تغییر داد

واکنش همسر یک اسقف نسبت به نظریه داروین

مطالعه بیشتر...درسال1871، داروین كتاب جنجال ‌برانگيز خود را با نام «نژاد انسان و انتخاب در رابطه با جنسيت» منتشر كرد. طرح اين نظريه كه انسان از نسل نوعي ميمون است، كافي بود تا موج سركش مخالفت‌ها و مجادله ‌هاي علمي را كه در پي انتشار كتابهاي قبلي داروين ايجاد شده بود، برافروخته ‌تر نمايد.
آیا از واکنش همسر یک اسقف نسبت به این نظریه که انسان از میمون منشاء گرفته است اطلاع دارید؟ او گفته بود: «امیدوارم که واقعیت نداشته باشدـ اما اگر هم واقعیت داشته باشد... همه آن‏ را ندانند.»
منبع: قوانین و نظریه های علمی

نیوتن و کتاب مقدس

مطالعه بیشتر...نیوتن در ضمن پیشرفت های علمی خود در زمینه مطالعاتش در کتاب مقدس هم پیشرفت های شگفتی داشت. او متقاعد شده بود که مترجمان و مفسران دوره های بعد، متون عهد جدید را مخدوش و تحریف کرده اند و باور داشت که ایده تثلیث مفهومی ریاکارانه و فریبکارانه است و مسیح خدایی و خداگونه نبوده است و ما باید مستقیماً به درگاه خداوند خالق نیایش کنیم.
منبع: کتاب 6 نظریه ای که جهان را تغییر داد

ورود به سایت


حاضرین در سایت

ما 36 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم


آخرین مقالات

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

آخرین مطالب

نظریه-ابرزمان
در تمامی طول تاریخ اندیشه همواره تصور فیزیكدان ‌ها و...
تصویرسازی-ذهنی-و-درمان-بیماری-ها
تصویرسازی ذهنی ؛ در طول هر روز هزاران فکر به...
ایده-آل-گرایی،-غرق-شدن-در-آنچه-“باید”-به-جای-آنچه-“هست”
انگارگرایی ، ایده آل گرایی ، تصورگرایی ، مثل گرایی...

ما را دنبال کنید در:

Please install plugin JVCounter!