در اوایل قرن بیستم، هوش منطقی و استدلالی (IQ) مبحث مهم و مورد توجهی بود. درست در همین زمان بود كه تلاش روان شناسان در جهت ارایه روش هایی جهت اندازه گیری هوش انسان بالا گرفت، چرا كه تعریف ارسطو از انسان به عنوان حیوانی هوشمند و استدلال گر، توجه بیش از پیش آنان را به سوی IQ معطوف داشته بود.
آیا تا به حال دقت کرده اید که وقتی تعجب می کنید، چشمانتان بازتر از حالت معمولی می شود؟ انگار که در خواب بوده و ناگهان بیدار شده اید و یا در خیال به سر می بردید و یکهو به خودتان آمده اید.
این مقاله به تشریح یكی از تحقیقات اخیر در زمینه شانس می پردازد. این تحقیق برای پاسخ علمی به این سؤال طراحی شده: "چرا برخی افراد خوش شانس بوده و برخی بدشانس نامیده می شوند".
پژوهشگران طی تحقیقات متعددی دریافته اند، شکرگزاری و سپاسگزاری اثر شفا بخشی دارد و سبب طول عمر می شود.
اکتشافات غیره منتظره قرن گذشته، اسرار بسیاری را در مورد مبداء کیهان، آشکار کرده است اما هنوز هم رازهای بزرگی ناگشوده باقی مانده که گشودن آنها برای اخترشناسان، سال ها طول خواهد کشید.
چرا مردم سیگار می کشند؟ چرا خود را در کار غرق می کنند؟ چرا تلویزیون شان بی وقفه روشن است؟ چرا نوشیدنی الکلی و مواد مخدر مصرف می کنند؟ چرا بی رویه قهوه و چای می نوشند؟
در افسانه ها، اسطوره ها و ادبیات عرفانی جهان از وجود پرنده ای اسرارآمیز به نام ققنوس خبر داده شده است كه سرنوشت شگفت انگیزی دارد. این پرنده در انتهای عمر، خودش را به آتش كشیده و می سوزاند اما دقیقاً در واپسین لحظه و از درون آخرین شعله های آتش به ناگهان ققنوس دیگری متولد می شود. حكایت عجیبی است اما از آن عجیب تر اینكه ممكن است كل جهان هم دقیقاً چنین حكایتی داشته باشد.
سالیان سال، پژوهشگران بسیاری كوشیده اند تا از طریق تحلیل های آماری معمای نبوغ را روشن كنند. دانش پژوهان كوشیده اند تا ارتباط بین هوش و نبوغ را بسنجند.
پیشرفت علم همواره انسان را با دورنمایی شگفت انگیزتر و با عظمت تر نسبت به جهان رو به رو کرده است.
ما 29 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم